Så meget koster det at have en bil (alt inklusive)

okt 30, 2012 | Biløkonomi

Hvad koster det at have en bil (bilbudget)Hvis man overvejer at købe en bil er det enormt vigtigt, at skabe et komplet overblik over hvad det vil koste. Der er jo både finansiering (medmindre man er yderst velhavende og kan betale den kontant), bilforsikring, benzin, udbetaling, eventuelt banklån, reperationer af bilen, vedligeholdelse og hvad der ellers kan være.

Der er dog en meget nem måde, at få den samlede pris listet op på. Fordelen er, at man kender den maksimale månedlige udgift på forhånd og dermed er forberedt. Hos FDM kan du lave dette samlede overblik over biløkonomien, så du kan vurdere om du overhovedet har råd til en bil. Du skal bare gå ind på deres hjemmeside.

Jeg fandt f.eks. ud af, at hvis jeg f.eks. køber en Hyundai i20 Comfort til 140.000 kr. med deres finansiering og forsikring, hvor jeg bruger bilen til og fra arbejde + lidt i fritiden også (10.000 km/år), vil det samlet set koste mig ca. 3.500 kr. om måneden. Det er altså inkl. bilfinansiering, bilforsikring, benzin, vedligeholdelse og hvad der ellers kan være. Det er et tal der er til at føle på og medbringe i budgettet.

Dog vil jeg naturligvis opfordre dig til at stærkt overveje om du overhovedet har brug for en bil. At cykle eller at bruge offentligt transport er langt billigere og giver plads i budgettet til en masse andre ting. At have en bil er en ekstremt (dyr) luksus og ikke et standard-eje.