Bliver 2013 året hvor du får styr på din økonomi?

jan 4, 2013 | Daglig økonomi

flere-penge-2013Godt nytår! Vi håber du er kommet godt ind i det.

Med nytår følger som regel nytårsforsæt – altså løfter/ønsker/planer man ønsker at indfrie i det nye år. De fleste har nytårsforsæt om vægttab, men vi synes det er mindst ligeså godt at have et forsæt om at få styr på sin økonomi, at få endnu mere styr på den eller at bare optimere sin økonomi så man får flere penge i hverdagene.

Sådan får du styr på din økonomi i 2013

  1. Læg dit budget – Køb et dybdegående (men nemme) budgetark. Med det får du komplet overblik over din økonomi, både på månedsbasis og for hele året. Du kan bl.a. se hvilke måneder du har flere penge end andre og hvor mange penge du bør lægge til sidde for at ikke gå bankerot den måned hvor alle forsikringerne skal betales. Du får både bedre overblik og helt ro i maven – og igen, det er meget nemt at sætte op. Budgetarkene koster kun 99 kr. og virker på alle computere.
  2. Undersøg hvor du kan spare – Vi kan alle spare penge. I Danmark har vi alle en eller flere former for luksus i vores hverdag. Det kan være småting såsom sodavand og kapsel-kaffe, eller større ting såsom en bil eller elektronik. Lav f.eks. en liste over ting der er need to have og nice to have. Der er som sådan ikke noget facit. Man skal have lov til at have de ting man ønsker sig, så længe der altså er råd til dem. Så find frem til hvad der er vigtigst for dig. Personligt holder jeg selv meget af min Nespressomaskine og tilhørende kaffe, trods det koster ca. 3 kroner pr. kop – det er min lille luksus i hverdagen.
  3. Find billigere alternativer og skift dine abonnementer ud – De fleste af os har efterhånden en del abonnementer. Alt lige fra mobilabonnement, bredbåndsabonnement, mobilt-bredbånd, tv-abonnement, fitness-abonnement, Spotify osv. Det løber hurtigt op i vildt mange penge hver måned og der er som regel altid noget at spare, og for de fleste en hel del.