Været hjemme under corona? Husk at opdatere dit kørselsfradrag

aug 1, 2020 | Daglig økonomi

Da Danmark blev lukket ned tilbage i marts var der rigtig mange der i en periode har måtte arbejde hjemmefra, enten helt eller delvist. Det har faktisk indflydelse på din forskudsopgørelse, som du bør tilpasse for at undgå et skattesmæk.

Er dit kørselsfradrag korrekt efter corona?
Alle der får kørselsfradrag for deres transport til og fra arbejde skal være opmærksomme på om der skal foretages ændringer i forskudsskatten og dermed fradraget i forbindelse med corona. Kørselsfradraget gives for transport til og fra arbejde der overstiger 24 km samlet set pr. dag. Det vil altså sige, at hvis du normalt får kørselsfradrag, men under corona har arbejdet hjemme i nogle uger eller måneder, så skal du ajourføre din forskudsskat så du ikke får for meget i kørselsfradrag. For hvis du arbejder hjemme, så har du ikke den transport som du normalt får fradrag for – og mon ikke SKAT er ekstra opmærksomme på det i år eftersom de er klar over at mange nok glemmer at ajourføre deres kørselsfradrag og forskudsskat?

Hvordan retter man kørselsfradraget?
For at rette dit kørselsfradrag skal du logge ind på SKAT.dk og rette din forskudsopgørelse. Find beregneren for kørselsfradrag og foretag de nødvendige rettelser. Det gode ved beregneren er, at det er relativt nemt at rette i og du har mulighed for at vælge hvor mange dage i en bestemt periode du skal have kørselsfradraget. Det er eksempelvis også praktisk for de som har skiftende arbejdsadresser.