Alternativ metode til jobsøgning – se eksempel

okt 9, 2012 | Jobsøgning

Jobsøgning gennem FacebookDer er mange andre måder at få job på end blot opfordrede ansøgninger. Man kan sende uopfordrede ansøgninger til de virksomheder man godt kunne tænke sig at arbejde for, man kan lave en mere kreativ ansøgning der skiller sig ud for bunken med 200 ansøgere, man kan benytte sit netværk og forhøre om nogen der kender nogen søger en som dig. Forleden stødte jeg dog på noget helt andet, som jeg synes er en mega god idé.

Christina søger job via Facebook
Christina er en ung pige der gerne vil passe folks børn mod betaling. Den slags jobs finder man normalt gennem sit netværk, f.eks. gennem familiemedlemmer. Som barn blev jeg flere gange passet af min kusine. Christina har dog valgt en anden metode til at finde et børnepasningsjob på. Hun benytter Facebook, eller mere præcist Facebook annoncer.

Facebook annoncer koster ligesom almindelige annoncer penge. Man betaler enten per klik eller per 1000 visninger og prisen er som regel fra 1 krone og opefter. Det lyder måske lidt dyrt, men der er gode muligheder – især hvis man ligesom Christina har lavet en Facebookside som folk kan synes godt om. For hvis de synes godt om hendes side, kan de modtage opdateringer hun skriver (såsom bookede pasningsdatoer eller nye tilbud).
Man kan på hendes side sågar følge med i de forskellige datoer og hvilke der allerede er bookede og læse hendes priser for babysitning. Fordelen ved dette er, at hendes annonce er iøjefaldende og hun får en masse god fokus på hendes ydelser. Et A4 opslag hængende i netto ville muligvis ikke fungere ligeså godt.

Søge job som babysitter