Nu bliver udlandstelefoni og data betydeligt billigere

mar 28, 2012 | Sparetips

Den 1. juli 2012 bliver mobilpriserne i EU billigere. I mange år har der været uhyre høje priser, men nu har EU så valgt at tvinge selskaberne til lavere priser. Rent politisk synes jeg det er den forkerte måde at gøre det på, men ikke desto mindre er det en fordel for os alle. Det er ikke mange år siden, at data kostede over 100 kroner i mange lande.

De nye prislofter
Prislofterne gælder indenfor EUs grænser, hvilket man lige skal have i tankerne inden man bruger løs.
Det største fald i priserne er på data-forbrug, der går fra hele 20 kr pr. MB til små 6,52 kroner, og i 2014 falder det helt ned på 1,86 kroner pr. MB. Med hensyn til samtaler vil man efter 1. juli kunne tale for 2,70 kroner i minuttet og siden hen til 1,77 kroner i minuttet i 2014. Sender man en SMS, er prisen fra 1. juli 0,22 kr mod nu 0,30 kr.

Du bør altid tjekke udlandspriserne hos din teleoperatør og evt. undersøge om du bør skifte til et billigere mobilselskab. F.eks. tilbyder Telia “Roam like Home” og “Surf Abroad” på nogle af deres abonnementer, hvor du surfer og ringer til danske priser i norden og baltikum (Estland, Letland og Litauen). Dog er det ikke noget du bør gå efter medmindre du ofte befinder dig i Norden og/eller baltikum.
Priserne nævnt i denne artikel er ikke en garanti for, at det er de gældende priser. Vi viderebringer blot den information vi har tilgængelig lige nu.

Det betyder prisnedsættelserne for dig
I sidste ende betyder hele denne ændring for dig, at når du er i udlandet, er der mindre risiko for at få en gigantisk regning. Vi har kendskab til telebranchen og det er ikke ualmindeligt med folk der får regninger for udlandstelefoni og data på over 100.000 kr. Godt nok er selskaberne gode til at slå halv skade eller bedre, men at stå tilbage med en regning på flere tusinde kroner er også enormt mange penge for en mobilregning.
Vi vil dog fortsat mene, at man skal holde sig langt væk fra udlandstelefoni. Især når man prøver at spare penge og leve på et fornuftigt budget. Inden længe vil vi udgive et indlæg med tips til hvordan du kan bruge din mobil i udland gratis eller næsten gratis.

Har du nogle kommentarer eller tips? Så del dem nedenfor!