Sådan melder du dig ud af folkekirken

okt 23, 2012 | Sparetips

Sådan melder du dig ud af folkekirken

Foto: ateist.dk

Vores sparetip om at overveje udmeldelse af folkekirken er uden tvivl et af de mest populære. Knap 45.000 mennesker har set det og mange har intergeret med det. Mange overvejer nemlig at melde sig ud af den danske folkekirke, da de ikke gider at give ca. 1% af deres løn til kirkerne. Efterhånden er det de færreste der reelt set er kristne og så kan man jo ligeså godt bruge pengene på noget andet. Derfor vil jeg nu skrive hvordan du melder dig ud.


Over et helt liv betaler de fleste flere 100.000 kroner i kirkeskat.
Klik her og beregn hvor meget du betaler i kirkeskat.

1. Find ud af hvilket sogn du tilhører
Første step er, at finde ud af hvilke kirkesogn du tilhører. Det skal være det sogn du tilhører lige nu og ikke det som du blev døbt i. Det kan du tjekke på sogn.dk hvor du får svar ved at søge på din adresse.

2. Find ud af hvor du blev døbt
For at kunne melde dig ud af folkekirken, skal du også bruge informationen om hvor du er blevet døbt. Ikke bare hvilken by, men hvilken kirke og hvilken dato dette skete. Du kan finde denne information på din dåbsattest.

3. Send din udmeldelse pr. brev til “din” præst
Sidste step er at sende et brev til præsten i dit sogn om at du ønsker at melde dig ud. Hvis du ikke er god til at skrive sådan et selv, kan du finde et på ateist.dk og blot udfylde felterne. Du vil efterfølgende modtage en bekræftelse fra “din” præst og en ny fødselsattest.

Konsekvenser ved udmeldelse af den danske folkekirke:
Som ikke-medlem af folkekirken er der en række ting du ikke kan, heriblandt: blive konfirmeret, blive kirkeligt viet, få en kirkelig ceremoni ifb. begravelse (i stedet vil ceremonien ske i kapellet og du kan stadig blive begravet på kirkegården), sjælesov og lign. service hos præsten.

Du kan se flere konsekvenserne på ateist.dk