Guide: Sådan skaber du en sundere økonomi i din virksomhed

maj 25, 2021 | Sponsoreret

Hvis du er virksomhedsejer eller har en anden ledende stilling i en virksomhed, ved du, hvordan økonomien og håndteringen af denne kræver mange overvejelser og beslutninger. Vil du have penge tilovers til investering og aktiehandel og ikke kun til at spare sammen til at kunne betale potentielle skader? Så handler det altså om at bruge pengene bedst muligt samt at undgå for store udgifter – alt sammen noget, som en åben dialog og den rette forsikringsmægler vil kunne hjælpe dig med.

Revurdér din forsikringsmægler

Det er vigtigt, at din forsikringsmægler imødekommer dine behov og hjælper dig frem til de rigtige beslutninger. Din valgte forsikringsmægler skal gerne være i stand til at udpege potentielle risici for skader i din virksomhed – dette kan både være i en fabrikshal og i kontorarealer. Din forsikringsmægler kan bidrage med et par friske øjne, som kan give dig et nyt syn på tingene.

Med hjælp fra den rette fagperson kan din virksomhed altså blive dækket godt ind, og du kan få hjælp til at stoppe skaderne, før de sker. På den måde kan du altså også bruge pengene lige dér, du ønsker at sætte ind i virksomheden, fordi de ikke skal bruges på uforudsete udgifter. På sigt vil dette naturligvis give en bedre økonomi.

Ønsker du at få mest for virksomhedens penge, kan du med fordel undersøge de forskellige forsikringsmæglere, så du vælger den, som er det bedste match til færrest penge.

Få styr på de ansattes pension

Nogle virksomheder vælger pension service til at holde styr på medarbejdernes pensioner. Dette involverer en bred vifte af forskellige serviceydelser i forbindelse med pension og kan være alt fra løbende information om pensionsmarkedet til indtegning og rådgivning af medarbejdere.

Pension service samler også mange forskellige opgaver ét sted. I en stor virksomhed kan dette servicekoncept altså være det hele værd, da det høje serviceniveau, der udbydes, gør, at du som ansvarlig for de ansattes pension får frataget dig en stor byrde og kan fokusere på, at virksomheden tjener penge i stedet.

Snak med de ansatte

Hvis du har gjort det, du kan, for at skabe en sund økonomi, kan du forsøge at ændre perspektivet på økonomien ved at inddrage de ansatte. Måske nogle af dem har bidt mærke i steder, der kan spares eller ændres på en måde, der vil tilgodese virksomhedens økonomi. De mange forskellige inputs kan fungere som en brainstorm, som du selv kan undersøge nærmere.