Få styr på budgettet, inden du låner penge

maj 13, 2022 | Alt om banken, Sponsoreret

Når du gerne vil låne penge, er det vigtigt, at du først danner dig et overblik over dit budget. Først og fremmest bliver vil långiveren gerne se, om du har mulighed for at tilbagebetale lånet. Derudover bør du også selv have et overblik over, hvor meget du har råd til at låne. Et lån skal aldrig vælte din privatøkonomi. Du skal med andre ord have råd til at tilbagebetale det.

Långiver kigger på dit rådighedsbeløb

Inden en långiver vil bevillige et lån til dig, vil firmaet kigge på din økonomi. Her vil de fratrække dine udgifter fra dine indtægter. Formålet med dette er at se, hvor mange penge du har tilbage, når alle dine udgifter er betalt. Dette beløb bliver også kaldt for rådighedsbeløbet.

Det er vigtigt, at dit rådighedsbeløb er højt nok, hvis du gerne vil låne penge. Det er nemlig en del af rådighedsbeløbet, der skal bruges til at tilbagebetale dit lån hos långiver.

Gode sparetips, så du kan få et højere rådighedsbeløb

Hvis du gerne vil have et så højt rådighedsbeløb som muligt, bør du starte med at kigge på dine udgifter. Er der nogle af dem, som du kan nedsætte eller måske helt fjerne? I dag har mange mennesker abonnement på flere forskellige ting. Blandt andet abonnement til fitnesscenter eller streamingstjenester.

Hvis du gerne vil optimere dit rådighedsbeløb, kan du starte med at gennemgå dine abonnementer og så afmelde dem, som du alligevel ikke bruger. Her er det en god idé at være ærlig med dig selv. Hvis du eksempelvis kun kommer afsted til fitness fire gange om året, er der ingen grund til et fitnessabonnement. I så fald kan du dyrke en anden, gratis, form for motion. Eller du kan betale for en engangsentré.

Find et billigt lån – det er et af mange gode sparetips

Når det kommer til gode sparetips, er der også penge at spare på selve lånet, som du vil optage. Der er nemlig ingen grund til, at du skal vælge det første lån, som du bliver tilbudt. I stedet bør du indhente forskellige tilbud, når du gerne vil låne penge.

Ofte er der nemlig forskel på, hvad de forskellige långivere vil have i betaling for deres lån. Når du indhenter forskellige tilbud, har du derfor mulighed for selv at udvælge det billigste lån. Det er blot ét af mange gode sparetips. Lån penge hurtigt her.

Sådan vælger du det billigste lån

Når du vil sammenligne lån, skal du kigge på ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Det fortæller dig, hvor dyrt lånet reelt er. Inden du sammenligner ÅOP på tværs af flere lån, skal du dog sikre dig, at lånene har samme løbetid og er på samme lånebeløb. Ellers kan du ikke bruge ÅOP til at sammenligne lånene.

Når du sammenligner ÅOP, skal du gå efter den laveste procent. Det er nemlig det billigste lån, og derfor er et lån med en lav ÅOP et af mange gode sparetips.