Her er grunden til, at banken ikke vil låne dig penge

maj 3, 2012 | Alt om banken, Daglig økonomi

At låne penge ud til dig er en investering for banken.

Men hvorfor vil de så ikke låne dig pengene?

Når banker gennemser din økonomi i forbindelse med at optage lån, ser de på om der er plads til ekstra udgifter i forbindelse med at skulle afdrage på gælden. Hvis banken kan se at ens økonomi bliver ekstra trang eller udfordret når man ville skulle afdrage på et lån, kan banken risikere at miste deres penge og banken vil derved få et tab på den investering de ville lave. Om banken får de lånte penge retur samt tjener på det, er det vigtigste for dem.

Banken siger altså ikke nej fordi de ikke kan lide dig eller fordi de ikke vil belønne dig med, at du f.eks har været kunde i mange år. Det er fordi de har set at i din økonomi er der ikke plads til at kunne betale de månedlige afdrag på gælden, det vil kræve for at låne pengene. Dette er en god ting, da det ikke er fedt at ende i en situation hvor man ikke kan betale sine regninger og lån.

Følg med på bloggen og bliv holdt opdateret når vi udgiver indlæg om hvordan du kan forberede dig bedst muligt for at få det boliglån eller andet lån du ønsker dig.

Hvad mener du om banker der siger nej til dig?
(Skriv en kommentar nedenfor)