Alternativ metode til at finde en lejelejlighed

jul 3, 2012 | Boligkøb og salg

Når man skal ud at finde en lejlighed, kan det være rigtig svært. Især hvis man hverken kan låne til andel- eller ejerlejlighed, eller hvis man ikke har været skrevet op til en lejelejlighed i 20 år. Der findes dog en alternativ metode der nogle gange giver bid.

Find lejligheder der har stået til salg meget længe
Mange lejlighedsejere og andelshavere prøver ihærdigt at få solgt deres boliger. Dog går markedet fortsat trægt og mange med bolig til salg har allerede fået noget andet at bo i, så de er desperate, da nogle af dem står med to huslejer. Derfor er mange villige til at leje deres bolig ud for at få dækket den ene udgift.
Du kan enten gå rundt i byen i de områder du gerne vil bo i, og finde lejlighederne, eller du kan gå ind på boligmæglernes hjemmesider og søge efter dem. Home har f.eks. boliger fra mange forskellige ejendomsmæglere listet på deres hjemmeside.
Grunden til du skal kigge på dem der har ligget i lang tid er, at det er de der er mest desperate og derfor er nemmest at overtale til udlejning.

Når du har fundet en skal du sælge dig selv
For at komme i betragtning til at leje en lejlighed som egentligt står til salg, er det vigtigt at du viser dig fra din bedste side. En boligejer eller andelshaver ønsker som regel kun at leje deres bolig ud til den der kan passe bedst på den. Den skal jo sælges igen, og hver en ridse tæller med i vurderingen/salgsprisen.

Kontakt enten mægleren eller ejeren/andelshaveren
For at sætte det hele i gang, skal du enten kontakte ejendomsmægleren der står for lejligheden, der så vil kontakte kunden. Du kan også selv kontakte ejeren eller andelshaveren. Det kan du gøre ved at søge på adressen på nettet (f.eks. 118.dk) og se om der kommer kontaktinfo frem. Sidstnævnte er ofte bedst, da ejendomsmægleren har sin egen interesse i at få solgt lejligheden fremfor at den pludseligt skal lejes ud.