Billig benzin er ikke altid billig benzin

jul 9, 2020 | Daglig økonomi, Sparetips

Marketing-sætningen “billig benzin” eller “altid billig benzin” hører mange af os jævnligt. Men faktisk bør du ikke stole blindt på det. Det viser sig nemlig at såkaldt billig benzin ikke altid er billig benzin. Det er hvert fald ikke altid den billigste benzin. Så hvordan sikrer du at du tanker benzin til den bedste pris? Det har vi et par bud på.

Tjek priser i apps

Der findes en række apps der sammenligner benzinpriser på tankstationer nær dig. Det smarte er at du hurtigt kan få et overblik over mulighederne og hvilken der er billigst. Disse apps er gratis og fungerer ved at brugerne af appen indrapporterer de aktuelle priser når de har besøgt en tankstation. Det betyder dog også at du ikke kan være 100% sikker på at priserne i appen er korrekte, da de både kan være uopdaterede eller fejlindtastede. Men ikke desto mindre er det en udmærket måde til at sammenligne priserne og komme tættere på at tanke benzin til den billigste pris i dit område.

Medlemsklubber

Flere tankstationer tilbyder en medlemsklub. Det betyder i praksis at du ved at have en gratis brugerkonto hos dem, opnår fordele såsom rabat på benzin. Det er ikke voldsomt meget, som regel 10 øre pr. liter, men al rabat tæller i din personlige økonomi. Man kan ofte også få rabat på andre ting end benzin via disse medlemsklubber. Det smarte ved mange af disse medlemsklubber er, at det hele er forbundet til dit almindelige betalingskort. Du skal altså ikke have endnu et betalingskort i pungen.

Benzin-kort

Nogle tankstationer tilbyder benzin-kort der ligesom dit alm. betalingskort er et plastik betalingskort, som du kan bruge hos tankstationskæden der har udstedt det. Der ydes en kredit og du betaler det skyldige beløb en gang om måneden. Ved denne løsning er der ofte lidt mere rabat at hente end ved de gratis medlemsklubber, eksempelvis 15 øre eller 20 øre pr. liter tanket benzin.

Kør en lille rute

Hvis du bor i et område med mange tankstationer kan du overveje at køre en lille rute rundt til dem og se med egne øjne, hvilke der er billigst. Det kan være du bliver overrasket. Dette giver dog kun mening, hvis det er en relativ kort rute, da du ellers bare bruger en masse unødig benzin.

Særlige tilbud

I ny og næ opstår der særlige tilbud på benzin. Eksempelvis har jeg set det ske, når en ny tankstation åbner, en gammel tankstation er blevet renoveret (og derved genåbner) eller hvis tankstationskæden har lanceret noget nyt de ønsker fokus på. Eksempelvis kører Ingo i øjeblikket med en kampagne, hvor de tilbyder 5 liter gratis benzin ved tilmelding til deres kundeklub. Det er værd at tage med.