Få plads i budgettet til aktier

apr 16, 2021 | Daglig økonomi, Investeringer

Det er lækkert når man har styr på pengesagerne og kan få lidt ekstra ud af det hele i sidste ende. Derfor er det nok også blevet mere og mere attraktivt at investere i aktier, for her kan man få muligheden for at se sine penge vokse frem for bare at stå på kontoen og lokke.

Budget for den studerende

Er du studerende så skal du formegentlig have det lidt strammere budget til studerende på banen. Det er ganske få midler du har til rådighed og satsen er sat efter, at man kun lige kan klare sine studier mens man lever af spaghetti med ketchup og havregryn.

Det er dog muligt at skrabe lidt sammen ved siden af sit studie, hvis man virkelig gerne vil. De største poster i et budget for studerende er som regel husleje og om man har et studiejob. Hvis du har valgt at flyve fra reden og dermed frasagt dig den billigste leveform i de flestes tilfælde, kan der måske være penge at spare hvis du kigger efter en roomie eller 2.

Find et studiejob og prioriter hvad du helst vil

Har du ikke allerede et studiejob, så er det også en rigtig god måde at få muligheden for at få råd til at investere i aktier. Et studiejob behøver ikke at kræve dig på pinden i 20-25 timer hver uge, og de fleste vil derfor godt kunne klare både et studie og et job ved siden af. Det handler mest om at prioritere lidt af det sociale fra ind imellem for en arbejdsweekend.

Når du kan se at der er penge tilovers, er du klar til at lave en investering i aktier. Det kan være en god idé lige at sætte sig ind i hvordan det fungerer inden man begynder at bruge penge på en af de mange mulige platforme, så du ikke laver nogle trælse begynderfejl.