Overvejer du at optage lån? Husk at lægge budget!

maj 13, 2020 | Daglig økonomi, Sponsoreret

Det kan for mange være fristende at optage et lån. Særligt hen imod slutningen af måneden, hvor mange af os med ærgrelse må konstatere, at kontoen så småt er lige så tom som pizzabakken fra gårsdagens take-away.

Det kan til tider også være en fornuftig ting at gøre. Når det så er sagt, så er der dog en række ting du skal være opmærksom på. Ikke mindst vigtigheden i at lægge et budget. Det er faktisk fuldstændig essentielt. For gør du ikke det, så risikerer du at ende i en regulær gældsfælde. Læs derfor med her, og få inspiration til hvordan du lægger dit budget.

Et lån kan til tider være vejen frem

Lån er ikke noget du skal optage hver dag. Det skal være noget særligt, og noget du gør for at opnå noget du drømmer om hurtigere, end du måske ellers havde regnet med. Lånet kan du f.eks. tage hos LendMe, eftersom renter og tilbagebetalingskrav er fornuftige her.

Når du optager et lån, så skal pengene naturligvis betales tilbage igen. Planen for hvordan du gør det, er en du bør lægge allerede inden låneoptagelsen. Og det gør du ved at lægge et budget.

Find det billigste lån

Inden du lægger budgettet, så find først det bedste lån. Et lån penge online projekt starter nemlig altid med at finde det bedste lån. Parametrene du skal lægge mærke til, er renter og ÅOP. De skal naturligvis være så lave som muligt.

Budgettet skal gå op

Har du fundet ud af, at du måske skal låne 50.000 kroner, og at du som konsekvens af låneoptagelsen skal betale 2.500 kroner pr. måned, så sæt dette beløb ind i dit budget som en månedlig udgift.

Budgettet skal på den ene side vise dine indtægter, samt alle dine udgifter. Det hele skal balancere fint, så du ikke ender med at være i mangel på penge i slutningen af hver måned. Så hvis du allerede inden låneoptagelsen havde problemer med at samle 2.500 kroner sammen, så bør du ikke låne 50.000 kroner. Så er det nok snarere et mindre beløb du skal låne.

Et budget skaber overblik

Der er masser af fordele ved at lægge et budget. Det største er helt klart, at det hjælper dig til at få et overblik over din samlede økonomi. Du kan let lave dit budget på din computer. Benyt blot Excel, og få så indtastet samtlige dine indtægter og udgifter.