TEST: Hvilken budgettype er du?

dec 22, 2012 | Daglig økonomi

Du tænker muligvis at du ved præcis hvilken budgettype eller økonomisk type du er, men det er en god idé at teste det af. DR lavede for nogle år siden en mini test, hvor du hurtigt kan tjekke hvilken budgettype du er. Det kan du prøve hvis du keder dig lidt her i juletiden.

Type-kendetegn
DEN MÅLRETTEDE BLÅ: Tal og budgetter er en smal sag. Der er typisk økonomisk overblik, så det er naturligt at følge f. eks. rente-udviklingen på lån og justere i budgettet, når der er brug for det.

DEN FORNUFTIGE GRØNNE: Der er lavet et budget, og regninger betales til tiden. Selvom det ikke nødvendigvis er lystbetonet for den grønne type, så er det vigtigt for ham eller hende at have en plan, der giver følelsen af kontrol.

DEN IMPULSIVE RØDE: Følelser betyder meget. Konsekvensen kan være stor gav-mildhed, impulskøb og klækkelige café-regninger. Den røde har måske lavet et for-søg på et budget, men det bliver sjældent brugt.

DEN OPTMISTISKE GULE:: Jo flere af de optimistiske gule karaktertræk, jo mere spontanitet og optimisme. Den gule har sandsynligvis aldrig lavet et budget, og der bliver typisk brugt flere penge, end der er på kontoen.

Jeg er den fornuftige, hvilken en er du? Tag testen her!

Det er vigtigt for mig, at føle at jeg har kontrol over min økonomi. Derfor er jeg typen der næsten dagligt tjekker netbank, betaler så meget som muligt på dankortet og som føler at budgetlægning skal være så lidt tids- og energikrævende som muligt. Derfor benytter jeg vores eget budget, som vi har lavet så nemt som muligt, men som giver overblik over min økonomi for hele året. Jeg kan f.eks. se hvor mange penge jeg kommer til at have til rådighed i januar eller i juni, hvilket sagtens kan variere. Du kan også købe budgettet for kun 99 kr. Det vil jeg varmt anbefale, da du gør dit liv meget meget nemmere.

Økonomi test