Derfor skal du huske indboforsikringen

okt 4, 2012 | Forsikringer


Indboforsikring er en budgetpost hvor du hurtigt kan spare stort. Problemet er blot, hvis du ikke har nogen indboforsikring. Så er du nemlig ikke dækket på nogen måde, det vil sige hvis den bolig du bor i brænder ned, får du ikke dækket udgifterne til nye ting og møbler.

Hvis du f.eks. smadrer din mobil
Hvis du har købt en ny smartphone og du taber den med det resultat at den går i stykker, er der ikke noget at gøre end at købe en ny. Du kan selvfølgelig vælge, at leve med de skader den har fået, hvis den da stadig virker.
Hvis du har en forsikring der dækker elektronik, kan du få dækket noget af tabet for din ødelagte mobil. Dermed får du muligheden for at købe en ny, uden at skulle punge ud. Bemærk, at der dog kan være selvrisiko der betyder at du selv skal betale noget.
De fleste indboforsikringer dækker elektronik, men hvis man har en billig forsikring, kan det være man har en høj selvrisiko også får man ikke lige så meget ud af det. Jeg har f.eks selv valgt at have en indboforsikring uden selvrisiko, sådan at hvis der kommer noget også af mindre værdi der går i stykker, kan man få dækket noget at sit tab.

Ansvarsforsikring er også vigtig!
Hvis du ikke har en indboforsikring, har du heller ikke nogen ansvarsforsikring. Det gør at hvis du f.eks. skulle komme til at ødelægge noget hos nogen andre eller komme til at lave en skade på nogen, kommer du til at hæfte for hele beløbet selv.
Hvis du cykler en tur og kommer til at køre en person ned, som resultere i meget alvorlige skader der giver personen varige mén, skal du selv betale for erstatningen. Men hvis du har en indboforsikring (hvori der altid er en ansvarsforsikring), betaler forsikringsselskabet erstatningen hvorimod hvis du ikke har nogen indboforsikring hæfter du selv for hele erstatningen, hvilket betyder at du kan komme til at skylde flere millioner væk.

Anbefalingen er; hvis du ikke har en indboforsikring, så få dig en nu!