Hører du til blandt de mange danskere, der investerer penge i aktier, obligationer, ETF’er, CFD’er og mange andre investeringsaktiver? Og har du ikke helt styr på, hvor meget du investerer, og hvornår du skal investere næste gang? Så er det måske på høje tide, at du får styr på dit investeringsbudget.
Hvad er et investeringsbudget?
Et investeringsbudget bruges til to ting. Først og fremmest bruges til at kortlægge hvor stor en del af dine midler, du ønsker at investere. Et eksempel kunne være, at du hver måned får udbetalt din løn, og at du ud af den løn ønsker at tage et bestemt beløb fra til at investere for. Dette vil være det overordnede beløb i dit investeringsbudget.
Derudover bruges et investeringsbudget også til at klarlægge hvor mange penge, du skal investere i forskellige aktivklasser. Lad os tage aktier og CFD’er som eksempel. I stedet for blot at investere alle dine penge i aktier, kan det være en rigtig god idé at sprede dine investeringer ud til andre aktivklasser, f.eks. CFD’er. På den måde spreder du din risiko ud på flere aktiver, og bliver mindre sårbar.
Det er imidlertid nødvendigt, at du på forhånd fastlægger, hvor stor en del af dit investeringsbudget, du ønsker at investere i aktier, og hvor stor en del af budgettet, du ønsker at placere i CFD’er og andre aktivklasser for den sags skyld. På den måde afviger du aldrig fra din investeringsplan, men holder dig hele tiden til det fastlagte budget.
Sidespring – hvad er en CFD?
Hvis du sidder og tænker ”Hvad er en CFD i grunden?”, så er du sikkert ikke den eneste. Du kan gå til side og læse meget mere om CFD’er, og her kan du også handle med CFD’er, hvis en del af dit investeringsbudget skal bruges herpå. Nok om CFD’er – tilbage på sporet.
Hvad er fordelen ved et investeringsbudget?
Fordelen ved at bruge et investeringsbudget er i al sin enkelthed – enkelthed. Med et investeringsbudget får du et langt bedre overblik over dine investeringer, og du kan samtidig justere investeringsbudgettet op og ned i takt med, at bestemte aktivklasser kommer til at fylde mere eller mindre i din samlede portefølje.
Derudover er der også en ulempe forbundet med ikke at have et investeringsbudget. Uden budgettet er det som at investere i blinde, og du risikerer at komme til at investere for lidt eller for meget i aktiver, som allerede fylder mere eller mindre i din portefølje. Så se af at komme i gang med at få lagt et budget, hvis du ikke allerede har gjort det – det vil du ikke fortryde!