Billig pæretærte med smuldredej

apr 10, 2012 | Opskrifter

Tærter er lækre og der findes mange slags. En af mine favoritter er pæretærte. Både fordi det som regel ikke er den første type tærte man tænker på ved kage-tærter, men også fordi det er mega lækkert og rigtig billigt at lave.

Jeg anbefaler at du laver denne tærte, når hovedingrediensen (pærer) er på tilbud. Ofte kører diverse supermarkeder med 1 kroners marked for enten al frugt eller pærere, hvilket er ideelt for denne opskrift. Man kan godt bruge pærer på dåse, men det er meget dyrere, så vi anbefaler at du køber almindelige pærer. De fleste ingredienser er basisvarer, men ca. prisen for denne tærte er 10 kroner eksl. strøm.

Ingredienser til 6 portioner
4 modne og grønne pærer (ca. 600 gram)

Smuldredej:
125 gram koldt smør
125 gram hvedemel (ca. 2 dl)
85 gram sukker (ca. 1 dl)

Eventuelt:
50 gram grofthakkede mandler (kan undlades eller erstattes med hvad du nu har)

Tilbehør:
Flødeskum eller creme fraiche.

Fremgangsmåde:
Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilke og kernehuse.
Smuldredej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland derefter sukker i massen. Dernæst lægger du pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad og drys med mandler (medmindre du vælger at undlade dem). Fordel smuldredejen over pærerne, så de er helt dækkede. Det kan godt være lidt tricky, men kan sagtens lade sig gøre. Fordel det så godt som muligt.
Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum eller creme fraiche.

billig og lækker pæretærte