Drop smøgerne! Så meget koster rygning dig

jan 5, 2012 | Sparetips

Den nemmeste måde at spare mange penge på hver måned, er ved at skære de ting ud af ens budget som slet ikke er nødvendige. Det er som regel luksusgoder der enten kan undværes helt eller substitueres.
En ting som mange smider penge efter er rygning. Jeg skal ikke blande mig i de etiske, miljø- og sundhedsmæssige aspekter af rygning, men vil her blot give dig et indblik i, hvor meget rygning egentligt koster på månedsbasis.

Uanset om du ryger Prince, Blå Kings, Grøn look, LD eller Marlboro, så er rygning meget dyrt og bør kun indgå i ens budget og dagligdag, såfremt der er råd til det.

Priserne er meget forskellige, så i dette regnestykke går vi ud fra at en pakke med 20 cigaretter koster 40 kr. Derudover tager vi udgangspunkt i et forbrug på 10 cigaretter hver dag. Det er altså 2 kroner pr. cigaret.

(10 * 2) * 30 = 600 kr./md

600 kr. kan du altså finde ekstra i dit budget, ved at droppe smøgerne. Det er dog nemmere sagt end gjort, da det for mange er svært at stoppe. Men der er den mulighed, at substituere smøgerne med en damp-cigaret også kaldt e-cigaret. Du kan også prøve de forskellige rygestop-metoder, f.eks. rygestop med hypnose. Det er en investering godt givet ud!