Få maden til at holde sig længere

dec 18, 2011 | Sparetips

Der er mange måder, at spare penge på. Én af tingene er at optimere dit køkken, så din mad holder længere.

Det er ikke altid det mest gastronomisk korrekte, men mange af dine madvarer holder sig meget længere i køleskabet end på køkkenbordet eller i dine skabe. F.eks. kan æbler holde sig friske i adskillige måneder, hvis du tager dem i køleskabet. Det er en meget nem måde at spare mange penge på og nedbringe dit madspild. Husk at dit køleskab skal være på maks. 5 grader, da bakterier formerer sig ved 8 grader. Vi har vores køleskab på mellem 2 og 4 grader, da vi har oplevet en øget holdbarhed.
Husk derudover også, at maden skal være korrekt og tæt pakket. Jo mere luft der kommer ind til din mad, jo hurtigere bliver det gammelt.

Disse madvarer holder sig længere i køleskabet:

  • Rugbrød (flere uger)
  • Æbler (flere måneder)
  • Bananer (flere uger – Skrællen bliver sort, men de holder sig friske indvendigt)
  • Kartofler (flere måneder)
  • Marmelade (flere måneder)
  • Alle grøntsager
  • Syltede agurker, rødkål og andet på glas
  • Ketchup, remoulade og dressing
  • Kaffe

Har du selv et forslag eller et tip om opbevaring af mad i køleskabet? Så skriv nedenfor.