Få din gamle computer til at holde længere

maj 22, 2019 | Sparetips

Computere er noget langt de fleste har brug for, enten til privat brug, til arbejdet, til skolebrug eller flere af disse. Computere kommer i mange størrelser, modeller og ikke mindst priser, og det kan nemt blive en dyr affære. Dog er der nogle ting du kan gøre for at få din computer til at holde længere, så du udskyder udgiften på 3.000-20.000 kr. til at købe en ny computer.

Rens computeren

Der findes flere måder at rense en computer på. Du bør med jævne mellemrum rense din computers software med et eller flere programmer. Der findes sådanne programmer til både Mac og PC. Disse programmer sletter ubrugte filer der hober sig op over tid og renser generelt ud i computeren, da ydeevnen optimeres og der frigøres plads. Det vil både give en bedre oplevelse her og nu, samt forlænge holdbarheden.

En anden måde at rense computeren på, som de fleste nok overser er at fysisk rense den. Vi taler ikke om at rengøre tastaturet og skærmen med en fugtig klud. Nej, i stedet bør du få din computer renset indvendigt, gerne hver andet år. Inde i computeren samler der sig støv, nullermænd og den slags, hvilket bidrager negativt til ydeevnen, øger strømforbruget og kan medføre at din computer holder i mindre tid end den kan gøre. Dog er det ikke bare ligetil at rense sin computer for støv. Du må f.eks. aldrig bruge en støvsuger, da det kan skabe statisk elektricitet, hvilket kan ødelægge computeren helt. I stedet vil vi anbefale at du indleverer din computer på et værksted og får det gjort det. Nogle værksteder kan løse det samme dag som den indleveres.

Reparer i stedet for at smide ud

Når en computer bliver sløv, kan den muligvis blive så god som ny ved hjælp af en computer-reparation. Måske skal der flere RAM i, en ny SSD-harddisk eller noget andet. Det kan også være at musen/trackpad på din bærbar ikke virker ordentligt – så få da det udskiftet i stedet for at købe en helt ny computer. Det er langt billigere. Her kan det anbefales at indlevere computeren til et kyndigt og effektivt værksted der kan reparere den. Så undgår du at bruge tid på det selv, og undgår at du kommer til at gøre noget forkert i reparationen.