Hvornår kan det betale sig at købe et månedskort?

jan 17, 2012 | Sparetips

Jeg kender mange der ikke helt kan finde ud af om det kan betale sig for dem, at købe et månedskort til den kollektive trafik i deres by, fremfor klippekort. Så her er lige en hurtig udregning over hvornår det kan betale sig. Jeg tager udgangspunkt i Københavns priser der dags dato er stiget med 17% trods regeringens løfter om 40% reduktion i priserne.

Alm billet 2 zoners: 24 kr.
Klippekort 2 zoners: 145 kr.
Månedskort 2 zoner: 335 kr.

Hvis du ved at du kommer til at tage bussen/toget/metroen mere end 6 gange, kan det betale sig at købe et klippekort, fremfor enkelt-billetter hver vej. De fleste kommer jo nok til at skulle med offentlig transport lidt flere gange, så det kan sjældent betale sig med enkelt-billetter. Kun 6 ture koster 144 kr. Dvs. at et klippekort giver 4 ture ekstra for de samme penge. Det er en besparelse på 69%.

Rejser du med kollektiv transport mere end 23 gange på en måned, kan det derimod langt bedre betale sig at du køber et månedskort. Eftersom en billet eller et klip kun er gyldig i 1 time i København, løber det hurtigt op hvis man både skal frem og tilbage. Med månedskortet kan du rejse dag og nat indenfor de zoner du har valgt, uden at skulle betale ekstra.

Hvis du som mange studerende og arbejdende benytter den kollektive trafik til at komme frem og tilbage hver dag, sparer du hele 90% ved at have et månedskort fremfor et klippekort. Besparelsen i forhold til alm. billetter er hele 215%.

Du finder den nye prisliste hos DOT her