Sådan sparer du penge på din varmeregning

jun 1, 2020 | Sparetips, Sponsoreret

Er du også træt af at bruge unødvendigt mange penge på varme hvert år? Så kommer her en række tips til, hvordan du med relativt få midler kan sænke din varmeregning. 

Det omskiftelige danske vejr betyder at vi det meste af året er nødsaget til at skrue op for varmen, for at vi kan opretholde en behagelig temperatur i vores hjem. Og det kan hurtigt koste dyrt. 

3 gode råd

Du får her en række tips til, hvordan du uden de store omkostninger, kan opretholde en god temperatur i dit hjem. Ved første øjekast virker disse tips måske som en selvfølge, men i en travl hverdag kan en selvfølgelighed godt gå i glemmebogen. 

Derfor kommer her en opfriskning: 

  1. Sørg for at lukke døre rundt i huset

Et simpelt tip til at undgå at dine radiatorer får lov til at brænde en masse penge af er at holde dørene lukkede, når det er muligt. Med lukkede døre centreres varmen til det rum du opholder dig i, hvorfor der skal mindre til at varme rummet op. 

Den gode vane

Selvom de fleste af os er opmærksomme på at lukke døren, når vi forlader et rum, så sker det alligevel ofte at døren får lov til at stå på klem, uden at nogen tænker over det. Forsøg i en periode at lukke dørene hver gang du forlader et rum – når det først er blevet en vane, vil du formentlig godt kunne mærke at det bliver lettere at varme de større rum op. Særligt om vinteren, hvor vi hurtigt oplever at det trækker fra døre og vinduer. 

  1. Sørg for at dørene har tætningslister

En anden måde hvorpå du potentielt kan spare penge på din varmeregning er ved at sikre at alle døre har tætningslister. Hvis dine døre har store utætheder langs kanten af døren, siver luften let igennem – lukket dør eller ej. Det er i særdeleshed i bunden af døren, at det er vigtigt at tjekke op på om døren holder tæt.

Tjek dørens tætningsliste ved at føre din hånd rundt langs kanten af døren. Hvis du kan føle kold luft, på trods af at døren er lukket, så bør tætningslisten blokeres. 

Sådan løser du problemet 

En let og billig måde at løse problemet på, er ved at bruge såkaldte vejr strimler. De er lette at tilføre langs kanten på døren, så den kolde luft blokeres. Omvendt vil en tætningsliste også have en positiv effekt om sommeren. Ligesom tætningslisten holder den kolde luft ude, så holdes den varme luft ligeledes ude om sommeren. På den måde sikrer du dig også en behagelig temperatur om sommeren. 

  1. Sørg for at vedligeholde dine vinduer 

En anden oplagt kilde til en høj varmeregning, er utætte vinduer eller blot vinduer som trænger til vedligeholdelse. Det anbefales at du hvert år foretager et vinduestjek, hvor du rengør vinduer og karme. Det er også en god idé at smøre greb og beslag, for at sikre at de fungerer som de skal. 

Rutinemæssigt tjek

Den største pengesluger er når fuger og tætningslister på dine vinduer ikke er intakte. Du kan tjekke om fuge eller tætningsliste bør udskiftes, ved at se på om gummilisten/tætningslisten er mør eller slipper vinduet.
Har du vinduer i træ, er det vigtigt at du også tjekker om malingen stadig er intakt. Malingen beskytter træet, hvilket er vigtigt for vinduets holdbarhed.

https://www.sparvinduer.dk kan du læse mere om vedligeholdelse af dine vinduer og om hvordan du opnår energibesparelser.