Sådan sparer du penge på take away

maj 19, 2019 | Sparetips

Take away, junk food, fast food, købe-mad – kært barn har mange navne. Fælles for dem er dog at de i sig selv ikke ligefrem er forenelige med sparetips, da take away som regel er dyrt. Hvert fald dyrere end at lave mad selv. Men vi ved også at det er de færreste der ønsker at undvære take away helt. Det kan jo være meget praktisk og nogle gange er det lysten der driver. Så når vi sætter os i dét sted, så er det aktuelt at se på hvordan man sparer penge på sin take away.

Begræns hvor ofte du køber take away

En oplagt metode til at spare på take away er, at begrænse hvor ofte du køber det. Det giver næsten sig selv. Hvis du i dag køber takeaway 1 gang om ugen og du kan lære at reducere det til 1 gang om måneden, vil du spare mange penge.

Brug rabatkoder og tilbud

Just-Eat er en af de mest populære steder at bestille take away. Hvis man holder øjnene åbne kan man ofte finde en rabatkode. Hvis du skal bestille take away anbefaler vi stærkt at du tjekker om der er en aktuel rabatkode. Du får dem dog ikke altid smidt i nakken – du må lede lidt. Kig på deres Facebook-side, Instagram-side, måske du kan blive eksponeret for en annonce (især på Instagram kommer tilbud og rabatkoder som annoncer). Du kan også tilmelde dig deres nyhedsbrev, hvor der løbende sendes rabatkoder ud.

Erstat din take away med en billigere form for take away

Du kan også kigge på hvad du bestiller. Er du tilhænger af luksus-sushi kan du nemt kommer af med 1000 kr. for to personer. Måske du kan finde en billigere restaurant og måske skære halvdelen af omkostningen? Eller måske bestille noget helt andet mad der bare er billigere.

En anden metode er at i stedet for at bestille traditionel take away, så købe en god færdigret i dit lokale supermarked. De senere år er der kommet et væsentligt større udbud af færdigretter, også af høj kvalitet, f.eks. fra Meyers køkken og LeLe.