Sådan får du råd til jul og julegaver

nov 20, 2012 | Sparetips

Billigt kunstigt juletræJulen er for mange en herlig og hyggelig tid, men også en rigtig dyr tid. Man skal både have råd til maden juleaften og man skal tit til julefrokoster og andet ekstraordinært, der som regel koster penge i en eller anden form. Du bør derfor sørge for at have råd til alt dette i december måned, så du ikke skal til at låne penge for at overleve julen. Det er nemlig et no-go. Her har du 5 sparetips til en billigere jul.

  1. Spar op i løbet af hele året – Ved at lægge penge til side hver måned hele året, får du sparet op til alle dine juleudgifter. Det kan f.eks. være 100 kr. eller 200 kr. om måneden. Du bliver glad for det når det endelig er december. Hvis du ikke kan nå at spare nok op, kan du overveje at følge vores 4 tips til at skaffe ekstra penge hurtigt.
  2. Aftal et julegavebudget alle kan være med på – Det er ikke sjovt, hvis hele familien begynder at give gaver for 500 kr. per mand eller mere. Det bliver enormt dyrt. Overvej at aftale et budget alle kan være med på, så ingen bliver skuffede og alle spiller med på samme niveau. Det kunne f.eks. være 150-200 kr. pr. gave. Husk det handler om hyggen, ikke gaverne.
  3. Lav billig julemad – Julemad kan godt laves billigere end hvad de fleste gør. Man kan garanteret finde tilbud på kartofler, sukker, rødkål og sågar flæskesteg. Gås og and er dyrere kød end flæskesteg, så vurder hvor vigtigt det er for dig at få noget bestemt mad til jul. Det er et område man sagtens kan finde besparelser på.
  4. Find et gratis juletræ! – Mange virksomheder og organisationer stiller som regel en masse juletræer ud til gratis afhentning omkring d. 20-24. dec. Det er ikke tyveri, da de skal af med dem og folk derfor kommer og henter dem. Det kan selvfølgelig være lidt risky at satse på, men ikke desto mindre kan man spare rigtig mange penge, hvis man er heldig. Det skal siges, at jeg selv gør det hvert år og det altid er flotte træer vi får.
  5. Invester i et flot plastikjuletræ – Alternativt til et gratis juletræ, kan du/I investere i et kunstigt plastikjuletræ der kan holde i mange år. Man kan sagtens finde nogle der ser meget ægte ud og det ødelægger altså ikke hyggen. Det er mere og mere moderne at gøre. Et kunstigt juletræ er dyrere end et ægte juletræ, men pengene er sparet ind allerede året efter og det kan jo sagtens holde i f.eks. 10 år. Måske du kan finde et brugt på nettet der er billigere?